Geen prijzen voor Brusselaars op Belgisch kampioenschap breakdancen

© Red Bull

Simon uit Kortrijk en Camine uit Antwerpen mogen zich de beste breakdancers van het land noemen. Zij zullen in India deelnemen aan het wereldkampioenschap breakdancen. Vorig jaar won Brusselaar Tirock het Belgisch kampioenschap.

In een uitverkochte KVS streden zestien mannelijke breakdancers om de Belgische titel in de Red Bull BC One Belgium Cypher. Voor het eerst was er ook een aparte competitie voor vrouwelijke breakdancers. Die werd gewonnen door Camine Van Hoof uit Antwerpen.

Vorig jaar won de Brusselaar Tirock het Belgisch kampioenschap. Hij besloot om zijn titel dit jaar niet te verdedigen. Rateb en Lawson, twee Brusselaars, deden wel mee, maar grepen naast een prijs. Dit jaar werd Simon Dejaegere uit Kortrijk de winnaar.

Samen met Camine mag hij in november naar India om België te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. "Ik wil België op de kaart zetten in Mumbai", aldus Simon. "Tirock haalde bijna de Final 16 vorig jaar. Ik wil België op dat grote podium zien."

De finale van de eerste Belgische competitie voor B-girls. 

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?