De Belgische Voetbalbond gaat geen voetbalwedstrijden meer organiseren in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De Voetbalbond voelt zich niet meer gebonden aan het contract met de eigenaar van het stadion, de stad Brussel. De wedstrijden van het nationale elftal en de bekerfinale zullen dus op een andere plaats worden gespeeld.

Het contract loopt nog tot eind 2007. Maar in juli was er een inspectie van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en die sprak van gebreken aan het stadion. Binnenlandse Zaken wil de capaciteit van tribune 1 terugbrengen van 10.000 naar 3000 toeschouwers. Dat vindt de stad, de eigenaar van het stadion, overdreven. Het is trouwens een kostelijke en indringende ingreep. Als de stad Brussel geen aanpassingen doet, zal de volgende wedstrijd, de finale van de Beker van België in mei, ergens anders worden gespeeld, zegt de Voetbalbond. De bond wil geen enkel risico nemen omdat zij verantwoordelijk zijn bij ongelukken.

De Voetbalbond ontving al eens een boete van vijfduizend euro en een proces-verbaal van Binnenlandse Zaken. Volgens voorzitter Jan Peeters van de Belgische Voetbalbond moet de schuldige echter bij de stad Brussel gezocht worden, die eigenaar is van het gebouw. "Voor ons is de zaak tamelijk eenvoudig. We hebben de stad Brussel al een paar keer gevraagd om het nodige te doen om het stadion conform de voetbalwetgeving te maken. Als dat niet gebeurt, gaan we niet meer in het Boudewijnstadion spelen. Want wij kunnen het ons niet veroorloven om dan een zware geldboete te krijgen," aldus Peeters.

Bertin Mampaka (CDH), Brusselse schepen van Sport en Stadseigendommen, zegt dat de belangrijkste veiligheidsrisico's weggewerkt zullen zijn tegen mei. Maar hij gaat niet akkoord met alle opmerkingen uit het rapport van Binnenlandse Zaken. "De reactie van de Belgische Voetbalbond kan ik goed begrijpen. Maar het rapport van Binnenlandse Zaken begrijp ik niet. Vooral de berekeningswijze voor het aantal toeschouwers op tribune 1."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni