| Kevin Borlée in actie met de Belgian Tornados op het WK 4x400 meter in Eugene, Oregon.

Geen spierscheur voor Kevin Borlée, die mikt op deelname aan 4x400 meter

© Belga
17/08/2022

Geen spierscheur voor Kevin Borlée. Dat heeft de 34-jarige sprinter dinsdagavond laten weten in een blessure-update op Instagram. Borlée moest eerder op de dag in zijn halve finale van de 400 meter op het EK atletiek in München opgeven met een kramp in de hamstring. Hij probeert zich nu klaar te stomen voor een deelname aan de reeksen van de 4x400 meter.

"Het was geen makkelijke dag", begon Borlée zijn post. "Ik voelde mijn hamstring opspannen op de piste en moest stoppen. Na een controle bij de dokter lijkt het dat het enkel om spierspanning gaat, geen spierscheur. Samen met de medische staf gaan we er alles aan doen om mij klaar te krijgen voor de 4x400 meter."

De Belgian Tornados werken vrijdagvoormiddag (omstreeks 11u10) hun reeks af. Zaterdagavond (om 21u15) staat de finale van de 4x400 meter op het programma. De Belgen zijn titelverdediger.

Met broer Dylan Borlée kon één landgenoot zich plaatsen voor de mannenfinale van de 400 meter op het EK. Die wordt woensdagavond (om 21u43) gelopen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni