| Doelman Didillon van Anderlecht mocht drie keer vissen in Genk.

Genk veegt titelambities Anderlecht vlotjes onder de mat

MV
© Belga
31/03/2019

Als Anderlecht al ambities had om een 35e landstitel binnen te rijven, mag het die zo goed als zeker weer in de koelkast steken tot volgend jaar. Leider Genk droogde Paars-wit af met 3-0 en telt negen punten voorsprong. Anderlecht staat voorlopig vierde.

Genk was de betere ploeg in de eerste helft. Een deviatie van Trossard strandde boven op de lat. Op het halfuur belandde een slappe uittrap van Didillon bij Ito. De voorzet van de Japanner werd teruggeknikt door Samatta, Maehle reageeerde het snelst op de botsende bal en kopte die tegen de touwen: 1-0. Genk was los, want meteen daarna knalde Samatta op aangeven van Trossard tegen de paal.

Mankende Ito

Pas na de rust stak Anderlecht echt de neus aan het venster, een plaatsbal van Verschaeren ging net over de kooi van Vukovic. Maar het waren de Limburgers die opnieuw wisten te scoren. Een mankende Ito kon toch Obradovic omspelen en krulde de bal verrassend in de verste hoek, de Japanner moest meteen daarna geblesseerd naar de kant.

Malinovskyi haalde vervolgens verschroeiend uit, Didillon bokste de bal weg. Anderlecht-goudhaantje Verschaeren wist een mooie run net niet te verzilveren, hij tikte de bal tegen de paal.

Nog pijnlijker

Invaller Paintsil maakte de avond nog pijnlijker voor de ploeg van trainer Rutten. De flankaanvaller zette Kums makkelijk in de wind en besloot vervolgens door de benen van Didillon: 3-0. Leider Genk telt nu 35 punten. Dat zijn er vijf meer dan Standard (30 ptn), dat vrijdag met 3-1 won van Antwerp. Club Brugge is derde met 28 punten, voor Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25). Zondag speelt Club Brugge nog tegen AA Gent.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, voetbal , play-off 1, RSC Anderlecht, Racing Genk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni