Voorzitter Marc Coucke in de tribune van RSC Anderlecht in het Lotto Park

| Eigenaar Marc Coucke in de tribune van RSC Anderlecht.

"Anderlecht staat niet te koop." Dat benadrukt hoofdaandeelhouder Marc Coucke in een interview met Het Laatste Nieuws daags voor de competitiewedstrijd tegen landskampioen Antwerp. "De dag dat er me iemand belt om te zeggen dat Amerikanen of oliesjeiks veel geld willen leggen voor Anderlecht, ga ik niet eens vragen of het serieus is."

Sinds hij drie jaar geleden terugtrad als voorzitter van Anderlecht spreekt Marc Coucke zich nog zelden in het openbaar uit over de stand van zaken bij de Brusselse club. Zaterdag maakt hij daar een uitzondering op in de krant Het Laatste Nieuws. Coucke bevestigt allereerst het vertrouwen in de Deense CEO Jesper Fredberg. "De vastberadenheid waarmee hij zijn beleid voert - zowel inhoudelijk als qua transfers - geven me een goed gevoel." Al geeft hij meteen ook mee dat de club qua ambities zeker niet te laag moet mikken. "We hebben alles in handen om weer succesvol te worden en alles is aanwezig om in de toekomst elk jaar bij de drie grote titelfavorieten te zijn en om opnieuw hoogdagen te beleven in Europa. Het is nu aan de mensen die de financiële middelen ter beschikking hebben gekregen om het waar te maken."

Coucke (die samen met zijn zakenpartner Joris Ide nog steeds de belangrijkste aandeelhouder van de club is, red.) geeft ook aan dat Anderlecht momenteel gezond is en dat paarswit niet te koop staat. "Natuurlijk zijn er andere mensen geïnteresseerd in Anderlecht, maar ik heb nog met niemand gesproken. Meer nog, het interesseert me zelfs niet. De dag dat er me iemand belt om te zeggen dat Amerikanen of oliesjeiks veel geld willen leggen voor Anderlecht, ga ik niet eens vragen of het serieus is."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni