In de tweede voetbalklasse versloeg RWDM Brussels titelkandidaat Sint-Truiden met het kleinste verschil. Bij het begin van het weekend was het nog niet duidelijk of RWDM wel zou spelen omdat de club met financiële problemen kampt.

De spelers van RWDM zijn al twee maanden niet betaald. Het zag er dan ook naar uit dat ze niet zouden spelen tegen Sint-Truiden. Maar dat deden ze uiteindelijk wel en met resultaat. RWDM hield makkelijk gelijke tred met de Limburgse titelkandidaat en in de slotfase zorgde Gounongbe vanop de penaltystip voor het enige doelpunt van de partij.

Nochtans hadden de spelers afgelopen week amper getraind door de financiële perikelen. "We hadden een fysieke achterstand, maar we hadden ook niets te verliezen tegen titelkandidaat STVV", zegt linksachter Geoffrey Cabeke. "We wilden iets terugdoen voor de talrijk opgekomen supporters."

Trainer Didier Beugnies had zijn spelers overtuigd om alles te geven. "Ik had er geen probleem mee als iemand weigerde te spelen, maar iedereen die het veld op ging, moest van mij alles geven uit liefde voor de club en dat hebben ze gedaan. Ik heb werkelijk een buitengewone groep."

Met de overwinning doet RWDM ook een goede zaak in het klassement. Het staat nu gedeeld zesde op één puntje van Antwerp. In de wandelgangen is ook gebleken dat voorzitter Johan Vermeersch de spelers de garantie heeft gegeven dat de loonproblemen deze week van de baan zullen zijn. De spelers zijn bereid om het bestuur nog één kans te geven om de betalingen te regelen, zoniet kan er volgende week zondag tegen Hoogstraten mogelijk wel gestaakt worden.

Verlies voor White Star, winst voor Union
Zaterdagavond al ging White Star in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Tubeke. Een slechte herneming van de ploeg uit Woluwe, die dit seizoen nog mikt op de eindronde. Maar de resultaten willen voorlopig nog niet mee. White Star moet het doen met een dertiende plaats in het klassement.

In derde klasse B won Union thuis met 2-0 van Ciney. Het staat nu samen met twee andere ploegen gedeeld vierde. Leider Woluwe-Zaventem verstevigt zijn leiderspositie na een 0-4-overwinning in de streekderby tegen Diegem. Eerste achtervolger Verviers liet punten liggen, waardoor Woluwe-Zaventem nu vijf punten voorsprong heeft. Diegem staat vijftiende. Grimbergen won met 0-2 bij Oosterzonen en lijkt zo toch nog niet meteen te degraderen, het staat nu op de twaalfde stek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni