Karel Geraerts, hier nog als T2 van Union Saint-Gilloise in december 2021, wordt hoofdtrainer van de club in het seizoen 2022-2023

| Karel Geraerts, sinds dit seizoen hoofdtrainer van Union.

Geraerts laat Koki Machida meetrainen daags voor duel met Rangers

© Belga
01/08/2022
Updated: 01/08/2022 12.25u

Drieëntwintig spelers van Union Sint-Gillis waren maandagochtend aanwezig in het stadion van OH Leuven, daags voor de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. Tegenstander dinsdag om 20u45 is Glasgow Rangers.

De Japanse verdediger Koki Machida, die zich in de voorbereiding blesseerde, was opnieuw van de partij op de training nadat hij de eerste twee competitiewedstrijden, tegen STVV en Charleroi, miste. De Nederlandse middenvelder Oussama El Azzouzi, die zaterdag bij de vicekampioen aankwam, trainde ook al mee. Slechts de eerste 15 minuten van de training waren toegankelijk voor de pers.

Aanvallers Dennis Eckert Ayensa en Gustaf Nilsson, afwezig tegen Charleroi, trainden individueel. Ismaël Kandouss, die zich tijdens de seizoensopener tegen STVV blesseerde, tekende niet present.

De Nederlander Giovanni van Bronckhorst, coach van de Schotse topclub, is op zijn hoede voor de dubbele confrontatie met de Belgische vicekampioen. Als oud-speler van Rangers, Arsenal en Barcelona is de Champions League geen onbekend terrein voor Van Bronckhorst, die het kampioenenbal in 2006 won met de Catalanen. In het seizoen 2017-2018 coachte hij Feyenoord in de Champions League. Toen werden de Rotterdammers uitgeschakeld in de groepsfase.

"Het is de beste competitie ter wereld", verklaarde Van Bronckhorst maandag op de persconferentie daags voor de match. "Het zou fantastisch zijn voor de club om de groepsfase te bereiken. We hebben vier wedstrijden om het te doen, maar eerst moeten we Union uitschakelen."

Rangers, vorig jaar finalist in de Europa League, is torenhoog favoriet. Van Bronckhorst is wel op zijn hoede voor Union, dat vorig seizoen uitblonk in de rol van underdog. "Union had een fantastisch seizoen", vertelde Van Bronckhorst. "Ik heb veel respect voor dit team. De coach is veranderd, maar niet de manier waarop ze spelen. De naam Union is misschien niet zo bekend in Europa, maar in de Champions League betekent een naam niets. Union verdient zijn plaats hier en wij zullen op ons best moeten zijn om door te stoten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni