| De nieuwe teamfoto van RSC Anderlecht

Gezien: slachthuis decor voor officiële teamfoto RSC Anderlecht

18/10/2023

In de huidige voetbalwereld kunnen officiële teamfoto's pas in de herfst gemaakt worden. Waar vroeger het eigen stadion of een oefenveldje volstond gaan clubs nu dikwijls op zoek naar symbolische locaties. Anderlecht, bijvoorbeeld, liet zijn oog dit jaar vallen op de Abattoir-site.

Nu de transferperiode definitief afgesloten is, lanceert RSC Anderlecht een geüpdatete versie van de teamfoto. Vorig seizoen werd die nog gemaakt aan het Atomium. Nu trok paars-wit naar de Abattoir-site in Anderlecht, een symbolische plek op een steenworp van het stadion, tussen het toeristische centrum van Brussel en Neerpede.

Met die keuze wil Sporting, aldus het persbericht, de band met zijn gemeente en haar inwoners in de verf zetten, en haar liefde uiten voor de hoofdstad. De vroegere slachthuissite is volgens de club een ruimte waar culturen samenkomen op de wekelijkse markt, waar culturele activiteiten georganiseerd worden, en waar kinderen met vaak moeilijke thuissituaties een plek vinden met opvang en activiteiten om te spelen en op te groeien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSC Anderlecht , teamfoto

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni