| De Amerikaanse zakenman, John Textor, is eigenaar van RWDM en Olympique Lyon.

Ghanese aanvaller gaat voor een recordsom via RWDM naar zusterclub Olympique Lyonnais

© Belga
30/08/2023

Olympique Lyonnais heeft zich woensdag versterkt met aanvaller Ernest Nuamah. De negentienjarige Ghanees maakt de overstap van het Deense FC Nordsjaelland. Opvallend genoeg is het RWDM, de zusterclub van Olympique, die de spits overneemt. De Brusselaars verhuren hem meteen tot het einde van het seizoen aan Lyon.

Nordsjaelland maakte bekend dat Nuamah de duurste uitgaande transfer ooit van de club is. Verschillende media spreken van een bedrag van zo'n 25 miljoen euro. De Ghanees zou daarmee ook de duurste inkomende transfer ooit zijn van een Jupiler Pro League-club. De vorige recordtransfer was Roman Yaremchuk, die vorige zomer voor zo'n 17 miljoen euro de overstap maakte van Benfica naar Club Brugge.

RWDM is net als Lyon een club uit de portefeuille van de Amerikaanse zakenman John Textor. Die lijkt met de constructie de regels van de Financial Fair Play te willen omzeilen.

Nuamah speelde sinds januari 2022 voor FC Nordsjaelland. Hij kwam er in 49 officiële duels tot twintig goals en vijf assists en werd vorig seizoen topschutter en Speler van het Jaar in de Deense hoogste klasse. Zijn naam werd de voorbije zomer bij verschillende topclubs in Europa genoemd.

Voor Lyon is Nuamah de zevende inkomende transfer deze zomer. Eerder versterkte l'OL zich onder meer met Clinton Mata (Club Brugge). De club begon het seizoen in de Ligue 1 met een tegenvallende 1 op 9. Vorig seizoen eindigde Lyon ook al teleurstellend zevende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , Olympique Lyon , John Textor , Nuamah

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni