Goed nieuws voor Ukkel: België kandidaat voor WK hockey

© Uccle Sport via Facebook
| Op deze terreinen in Ukkel hoopt de Belgische hockeyfederatie spoedig een nationaal stadion te installeren

België heeft zijn kandidatuur ingediend om in de zomer van 2022 het eerstvolgende WK in het mannenhockey te organiseren, zo maakte de Internationale Hockeyfederatie (FIH) donderdag bekend. Ons land heeft als enige land uit de hockeytop-tien geen nationaal stadion, maar de hockeybond diende eerder al een aanvraag in om een dergelijk stadion in Ukkel te bouwen.

Een nationaal stadion zou de organisatie van het WK wel veel vergemakkelijken, zegt Serge Pilet van de Koninklijke Belgische Hockeybond aan BRUZZ.

"Wij zijn het enige land in de toptien van het hockey dat geen nationaal stadion heeft. Maar de vraag is er: onlangs hebben we in Waver nog een toernooi op een tijdelijke locatie georganiseerd, en de tickets vlogen de deur uit. We zijn Europees en wereldkampioen, wij moeten gewoon verder."

De hockeybond heeft een duidelijke voorkeur voor Brussel als thuisbasis, en toonde daarom eerder al interesse om een nationaal stadion in Ukkel te bouwen. "Brussel is de hoofdstad en centraal gelegen in het land", klinkt het bij Pilet. "Bovendien hebben wij in Ukkel 5.000 leden, en zou het stadion dus temidden van ons doelpubliek liggen."

Maleisië en India ook kandidaat

Na de succesvolle organisatie van het EK in Antwerpen gaat de hockeybond nu dus een stapje verder. Ook Maleisië diende zijn kandidatuur in om het toernooi te organiseren. India wil het WK wel opnieuw organiseren, maar dan in de winterperiode van begin 2023.

Op 6 november maakt het FIH tijdens zijn Uitvoerend Comité zijn aanbevelingen bekend. Twee dagen later volgt de definitieve toewijzing.

Bij de vrouwen zijn Duitsland, Spanje en Nederland kandidaat om het WK tijdens de zomer te organiseren, Maleisië en Nieuw-Zeeland mikken op een wintereditie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?