Gratis lessen tai chi in Brusselse parken

© brusselnieuws.be
06/05/2014

De Stad Brussel organiseert voortaan gratis lessen tai chi in enkele parken. De lessen worden tot eind september gegeven in het Jubelpark, het Warandepark en het Sobieskipark op respectievelijk dinsdag, donderdag en zaterdag.

Het idee komt van schepen van Sport Alain Courtois (MR) en zijn collega schepen van Groene Ruimten Ahmed El Ktibi (PS). “Tijdens een reis in San Francisco is het mij opgevallen hoeveel mensen van alle leeftijden tai chi beoefenen in de stadsparken,” zegt Courtois. “Het heeft me het idee gegeven om zo’n initiatief ook in Brussel te lanceren.”

De lessen zijn volledig gratis en er is geen inschrijving nodig. Ze worden gegeven door de vrijwilligers van de ‘Société de tai chi taoïste de Belgique’ en de ‘Yong Nian Yang Shi Tai Chi Quan’.

De eerste les vond deze dinsdag plaats tussen 14 uur en 16 uur in het Jubelpark. De volgende lessen vinden op donderdag 8 mei plaats in het Warandepark tussen 13 uur en 14.30 uur en op zaterdag 10 mei tussen 14.30 uur en 16 uur in het Sobieskipark. Deze wekelijkse afspraken verlopen nog tot eind september.

Als de lessen een succes worden, zal de Stad extra sessies organiseren in andere parken. Onder meer het Meudonpark in Neder-Over-Heembeek komt dan in aanmerking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni