Op zaterdag 14 september organiseert EcoTrail voor het tweede jaar op rij een unieke en uitdagende loopwedstrijd door Brussel. Een stevig paar loopschoenen zijn vereist.

Een loopwedstrijd in Brussel? Het klinkt op het eerste gezicht allesbehalve aantrekkelijk om te midden van de uitlaatgassen je longcapaciteit tot het uiterste te drijven. Maar EcoTrail biedt de kans het groene Brussel te verkennen, via een natuurloop in stedelijk gebied, dat zowel de ecologische rijkdom als het cultureel erfgoed van de stad in de verf zet. Een trail onderscheidt zich van de gewone loopwedstrijden door langere afstanden, grote hoogteverschillen en een traject over niet-geasfalteerde wegen. Ook een ecologisch bewustzijn en solidariteit horen erbij. Je krijgt een afvalzakje mee voor de tocht, en krijgt bij aankomst een feestelijk buffet. "Contemplatie gaat bij ons boven competitie," geeft coördinator Jean-Paul Bruwier aan.

De organisatie stelt dit jaar vijf formules voor, die variëren in afstand en intensiteit. Gaande van de heroïsche 80 kilometer tot de meer bescheiden 19 kilometer, al lopend, fietsend of wandelend: ieder kiest een formaat op zijn of haar maat. Het parcours kronkelt door natuurlijke rijkdommen zoals het Zoniënwoud en de Zennevalei en langs culturele pareltjes zoals de Leeuw van Waterloo en het kasteel van Beersel. Bovendien kan je met je kilometers een goed doel steunen. Tijd om te trainen, zeg maar.

Voor meer info en inschrijvingen: www.ecotrailbrussels.com.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni