Remco Evenepoel (Team Quick-Step Alpha Vinyl) wint de 18de rit in de 77ste La Vuelta ciclista a España van Trujillo naar Alto del Piornal in de rode leiderstrui

| 8 september 2022: Remco Evenepoel (Team Quick-Step Alpha Vinyl) wint de 18de rit in de 77ste La Vuelta ciclista a España van Trujillo naar Alto del Piornal in de rode leiderstrui.

Groot scherm op Beursplein voor laatste Vuelta-rit van Evenepoel

© Belga
08/09/2022

Nu de kans groot lijkt dat Remco Evenepoel de eindwinst kan binnenhalen heeft de Stad Brussel vandaag beslist om een groot scherm te plaatsen voor de laatste rit van de Ronde van Spanje. Koersliefhebbers kunnen de slotetappe van de Vuelta zondag volgen vanaf 17 uur op het Beursplein.

Evenepoel, peter van de fietsbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, won vandaag de achttiende etappe in de Vuelta. Het is zijn tweede ritzege in deze grote ronde. De wielrenner van Quick-Step Alpha Vinyl vergroot zo zijn voorsprong op Enric Mas (2:07) en Juan Ayuso (5:14).

"Opnieuw een prachtige overwinning van Remco," schrijft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) op Twitter. "We moeten voorzichtig blijven, maar we hebben besloten om zondag een groot scherm te installeren op het Beursplein." Koersliefhebbers kunnen de laatste rit in de Ronde van Spanje zondagavond volgen op een groot scherm vanaf 17 uur.

Als Remco Evenepoel de eindwinst binnenhaalt, wordt hij de zevende Belgische winnaar van de Vuelta. De laatste Belgische eindwinst dateert van 1977, toen op naam van Freddy Maertens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni