Union-coach Karel Geraerts na verlies kampioenschap: 'Frustratie en ongeloof overheersen'

CD
© Belga - BRUZZ
04/06/2023

In Vorst verlieten de fans van Union ontgoocheld het Joseph Marienstadion na de verloren match tegen Club Brugge. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Brusselse club een feestnacht in zou gaan met een 1-0, maar drie Brugse doelpunten zorgden voor een nachtmerrie voor de thuisfans. Ook trainer van Union SG Karel Geraerts reageert teleurgesteld.

"Frustratie, ongeloof en verdriet", zo beschrijft Union-trainer Karel Geraerts zijn gevoel na het verlies. "De spelers zijn zwaar ontgoocheld." Of hij bij Union blijft, kan hij nog niet zeggen. Al is de wil er wel.

Dat de spelers ontgoocheld zijn, is duidelijk. "Op drie minuten van de titel... Ik denk dat dat alles zegt", reageert Senne Lynen, die de wedstrijd aan de zijlijn doorbracht. Al benadrukt hij het succes dat Union al heeft geboekt. "We mogen niet vergeten wat we dit seizoen hebben gedaan." Dat sentiment deelt Ismaël Kandouss.

Ook bij de fans was de teleurstelling groot. Op de straat aan het stadion is het gevoel beneden peil. De glimlach en optimistische sfeer van voor en tijdens de wedstrijd ruimden plaats voor verslagenheid en tranen. "Dat is sport", moesten ouders hun kinderen bijbrengen.

Het zag er lange tijd nochtans goed uit voor Union, nadat Adingra de Brusselse club op voorsprong had gebracht. In en rond het stadion werd het scoreverloop in Genk bejubeld, tot het tij keerde. Ongeregeldheden zijn er niet, de tapkranen en bakplaten draaien nog volop.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni