Guillaume Gillet gaat beloften van Anderlecht versterken

Guillaume Gillet

Guillaume Gillet keert komende zomer terug naar Anderlecht. De voormalige Rode Duivel gaat bij de beloften van paars-wit in 1B aan de slag. Hij komt over van Waasland-Beveren en ondertekende een contract voor één seizoen.

Gillet speelde tussen 2008 en 2016 330 wedstrijden voor het eerste elftal van Anderlecht en veroverde er 4 landstitels, 3 Supercups en 1 Beker van België. Zijn spelerscarrière leidde hem daarna nog achtereenvolgens naar Bastia, Nantes, Olympiakos en Lens. Nadien keerde Gillet terug naar België bij Charleroi.

De Carolo's lieten hem afgelopen winter vertrekken naar Waasland-Beveren, waar zijn contract eind juni afliep. Hij was er in de terugronde vaste basisspeler, kwam twaalf keer in actie, maar kon de club niet aan promotie naar de Jupiler Pro League helpen.

"Het is fantastisch om terug te keren naar de club van mijn hart", zei Gillet op de clubwebsite. "Neerpede barst van het jong talent en de visie van de club en van Peter Verbeke op hun ontwikkeling sprak mij erg aan. Ik wil mijn steentje bijdragen door mijn ervaring te delen met de aanstormende generatie."

Vanaf volgend seizoen spelen vier beloftenploegen in 1B. Naast Anderlecht zijn dat Genk, Club Brugge en Standard.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?