| De Belgian Tornados na hun zilveren medaille op het EK, vorig jaar in München.

Gunstige loting voor Belgian Tornados in reeksen 4x400

© BRUZZ - Belga
25/08/2023

De Belgian Tornados kennen hun startpositie in de reeksen van de 4x400 meter, zaterdagavond op het WK atletiek in Boedapest. Ze lopen de tweede reeks om 19u42 in baan vier. Hun meest geduchte tegenstander zou Jamaica moeten zijn, in baan drie, aangevoerd door de nieuwe wereldkampioen in het individuele nummer Antonio Watson.

Volgens Jacques Borlée zijn de Jamaicanen de favorieten voor de titel. De Belgische coach toonde zich voor het overige tevreden. "Het is een goede loting en een goede baan. Ik heb mijn strategie nog niet helemaal bepaald", aldus Jacques Borlée.

Hij wil zijn keuze van het kwartet dat zal lopen niet op voorhand onthullen. "Het is te strategisch", klinkt het. Eerder deze week werd al duidelijk dat Kevin Borlée, sinds jaar en dag de aanjager van de Belgian Tornados, forfait moet geven voor deze competitie. Zijn rol als slotloper wordt overgenomen door Alexander Doom, die eerder deze week voor het eerst in zijn loopbaan onder de 45 seconden liep en daarmee de halve finale haalde op de individuele 400 meter.

België ontloopt andere grote favorieten zoals de Verenigde Staten, Japan, Groot-Brittannië, Botswana en Spanje. De top drie in de reeks plus de twee beste verliezende tijden strijden zondagavond (21u37) om de wereldtitel. Een plaats in de finale levert België een ticket op voor de World Relays in Nassau in het voorjaar van 2024, die dienen als kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Parijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Belgian Tornados, WK Atletiek Boedapest, 4x400

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni