Hattrickheld Dreyer loodst Anderlecht tegen OHL naar grootste zege van het seizoen

29/10/2023

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League met 5-1 (rust: 2-1) gewonnen van Oud-Heverlee Leuven. Anders Dreyer nam drie paars-witte treffers voor zijn rekening en loodste de recordkampioen zo naar zijn tot nu toe grootste zege van het seizoen, een week na de nederlaag in de klassieker op bezoek bij Standard.

Tegen de Leuvense fusieclub trok Anderlecht nog voor rust een vroege 0-1 achterstand helemaal recht. Kento Misao had de bezoekers na zes minuten met een misschien niet helemaal onhoudbaar schot voor Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel op voorsprong gezet, maar nog eens zes minuten later was alles te herdoen. Anders Dreyer legde aan van buiten de zestien en kegelde met links in de verste hoek: 1-1. Vlak voor de pauze was het opnieuw de bedrijvige Dreyer die paars-wit op voorsprong bracht. Thorgan Hazard bleef voor doel van het leer af, waardoor zijn voorzet in doel belandde: 2-1.

Vlak na rust werd het helemaal moeilijk voor de Leuvenaars. Een vrije trap van Hazard werd door Augustinsson verlengd, Kasper Dolberg zette er centraal voor doel zijn voet tegen: 3-1. Over en uit was het enkele minuten later, toen Mario Stroeykens er op aangeven van Théo Leoni 4-1 van maakte. In het slot zette Dreyer met zijn derde van de avond de kers op de taart: 5-1.

Met 24 punten wipt Anderlecht weer over Cercle Brugge, dat eerder op zaterdag met 0-2 ging winnen in Mechelen, naar de tweede plaats, op één punt van leider Union. De buren uit Sint-Gillis hebben echter nog een wedstrijd minder gespeeld. OHL moddert dit seizoen maar wat aan en staat met twaalf punten pas op de dertiende plaats.