Het hart van Boskamp klopt nog altijd voor RWDM: 'Lekker kletsen met Brusselaars'

Kevin Van den Panhuyzen
17/04/2023

Johan Boskamp, wiens voetbalcarrière midden jaren zeventig tot volle bloei kwam bij RWD Molenbeek, pendelt tegenwoordig voortdurend tussen zijn geboortestad Rotterdam en Brussel. In zijn hart zal er naast Feyenoord ook altijd een plaatsje zijn voor RWDM: "Nergens zijn de supporters zo speciaal en zo typisch Brussels als in dat ene supportersvak in het Edmond Machtensstadion."

De titelstrijd in de Challenger Pro League is nog niet beslist. Zondag speelden de twee overgebleven kandidaten voor promotie naar de Jupiler Pro League, RWDM en SK Beveren, 1-1 gelijk. Met nog drie speeldagen te gaan behoudt de Brusselse club één punt voorsprong op zijn rivaal. Johan Boskamp, die als voetballer midden jaren zeventig RWDM mee op de kaart zette, heeft nog altijd een abonnement bij de club. Zondag was hij wel niet aanwezig bij de topper, maar de sfeer in het stadion kan hij zo oproepen.

Later dit jaar wordt Boskamp vijfenzeventig. Als het van hem afhangt, speelt RWDM dan opnieuw in eerste klasse. "Er is veel veranderd bij de club, maar niet zoals bij Union en Anderlecht. De ziel van het oude RWDM leeft nog altijd verder in dat ene supportersvak en daar word ik oprecht blij van."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , Johan Boskamp , Challenger Pro League , RWD Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni