Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark

| Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark.

Het stadion van Anderlecht behoudt de naam' Lotto Park'

BVR
© Belga - BRUZZ
19/07/2023

RSC Anderlecht heeft het partnerschap met de Nationale Loterij verlengd, zo bevestigt de voetbalclub woensdag. Bijgevolg blijft de naam van het stadion, het Lotto Park, behouden. De Nationale Loterij valt buiten het nakende verbod op gokreclame.

Anderlecht en Lotto werken sinds 2018 samen. Met het Lotto Park kwam er een nieuwe naam voor de thuishaven van paars-wit, tot dan het Constant Vanden Stockstadion genoemd, naar de voormalige voorzitter.

Kenneth Bornauw, CEO non-sports van paars-wit, zegt verheugd te zijn dat de samenwerking met de Nationale Loterij wordt verdergezet. "Het Lotto Park is de afgelopen jaren voor iedereen een begrip geworden, een merknaam die staat voor passie en beleving van supporters. Het doet plezier om te zien dat de Nationale Loterij ons steunt in onze ambities en hiermee haar vertrouwen uitspreekt in de toekomst van onze club."

Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, vult aan: "Ik ben verheugd dat aan onze partnership met Sporting Anderlecht een vervolg wordt gebreid. Het valt toch uitzonderlijk te noemen dat de naam Lotto Park zich op erg korte tijd in het collectieve geheugen van de Anderlechtfan en bij uitbreiding van alle voetballiefhebbers heeft genesteld. De naamgeving van diverse zalen, stadia en andere locaties is trouwens inherent aan de strategie van de Nationale Loterij om elke dag opnieuw zo dicht mogelijk bij de Belgen te staan."

Reclameverbod

Dat Anderlecht in het Lotto Park kan blijven spelen, is opmerkelijk gezien het verbod op gokreclame, dat vanaf 1 januari 2028 ook in de sportsector definitief wordt. De Nationale Loterij ontsnapt echter (voorlopig) aan het verbod.

Voor andere goksponsors is er nu een uitdoofscenario. Maar dat weerhield Anderlecht er niet van om ook dit seizoen een nieuwe goksponsor aan te trekken: Napoleon Sports & Casino.

Volgens recent onderzoek hebben 467.081 personen of zo'n 5,2 procent van de Belgische bevolking problemen met gokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Economie , gokreclame , Lotto , RSC Anderlecht , degradatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni