Hockey: Parc Oudergem wil uitbreiden

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
24/06/2013
De ledenaantallen van hockeyclubs blijven maar stijgen. Parc Oudergem is geen uitzondering en maakt zich zelfs klaar voor een verdubbeling van de aantallen. De ambitieuze toekomstplannen krijgen stilaan vorm.

"De club had bij haar ontstaan in 1953 het park van Woluwe als thuisbasis," legt voorzitter Pascal Reyntjens (48) uit. "Vandaar onze naam. In 1981 verhuisden we naar Oudergem, waar wij als eerste Belgische club een synthetisch veld hadden. Onze geschiedenis werd onder meer gekleurd met een beker van België en de deelnames van een paar van onze spelers aan de Olympische Spelen, jaren terug. Ons topjaar was 2002: toen werden onze dames zowel Belgisch kampioen indoor als outdoor, en wonnen ze de beker van België."

Dat topjaar kreeg echter geen gevolg. De kampioenenploeg was voornamelijk samengesteld uit dames die samen waren opgegroeid en de jeugdreeksen hadden doorlopen. Andere verantwoordelijkheden en een tekort aan goede opvolgers, zorgde voor het ineenstuiken van de damesploeg. Maar de wind is ondertussen gekeerd.

"Ze hebben afgelopen seizoen de promotie naar de eerste klasse (onder de ereklasse, red.) afgedwongen. Onze inspanningen om meisjes aan te trekken en hen goed op te leiden, werpen hun vruchten af. Het doel is nu een vaste waarde te worden en binnen de drie jaar te promoveren naar de eredivisie. Onze mannen spelen in tweede klasse. Met hen willen we op termijn een stevige eersteklasser worden."

"We hebben een strategisch plan voor de komende jaren, er is een echte wil om samen te werken en vooruit te gaan. We trekken aan één zeel en de verantwoordelijkheden worden goed verdeeld tussen de bestuursleden. Ons doel is de concurrentie aan te gaan met de hockeyploegen uit de buurt, zonder onze eigen aanpak te verloochenen."

Geen limieten
Die eigen aanspraak houdt zowel "hockey voor iedereen" als hockey op hoog niveau in. Reyntjens beseft maar al te goed dat niet al de spelers het potentieel hebben om een topper à la Tom Boon te worden. Daarom deze aanpak, waarin iedereen zijn gading vindt.
"Ons doel is de beste spelers bij onze topploegen te stallen. Van hen vragen we een volledige toewijding. De gevraagde discipline en opgelegde regels zullen in die ploegen groter zijn dan hun leeftijdgenoten die in de eerder recreatieve ploegen zullen spelen. Al vragen we altijd, uiteraard, respect en inzet."

"We willen dat iedereen zijn plaats vindt binnen onze club. Het is best wel opwindend om met dit plan bezig te zijn. Twee jaar na de lancering beginnen we al resultaten te zien."
Behalve kwaliteit wil Parc ook groeien op vlak van kwantiteit. Er zijn vandaag zo'n 550 leden en dat aantal moet de komende jaar gestaag groeien. De omkadering en infrastructuur staan klaar om dat op te vangen. "Volgend seizoen willen we aan zevenhonderd leden komen en op middellange termijn moeten we met een duizendtal zijn. Maar pas op, we zijn en blijven een familiale club. Zo zijn heel wat leden familie van spelers van het eerste uur."

"Op vlak van infrastructuur hebben we niet meteen limieten. Komend seizoen zal ons nieuw veld klaar zijn, waardoor we meer spelers kunnen verwelkomen. Als we zo blijven groeien, zou het me niet verrassen als we 1.500 leden halen. Dan zou er wel een derde veld moeten aangelegd worden. Dankzij de goede verstandhouding met de gemeente kunnen we nog groeien."

Meer info op www.parchockeyclub.be
--------------------------
Parc Oudergem
--------------------------

--------------------------
© PARC AUDERGHEM HOCKEY CLUB

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni