Hockeyclub poetst imago Molenbeek op

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
27/06/2011
De Royal Daring Tennis Hockey club gaat naar de eerste divisie. “Daar hebben we het afgelopen jaar keihard voor gewerkt,” glundert voorzitter Gérard Cosyns. “Het feit dat we nu naar eerste promoveren is een groot moment voor heel de hockeywereld in Molenbeek.”

Het succes van de Molenbeekse hockeyclub is volgens Cosyns aan twee zaken te danken. "Enerzijds kregen we in 2007 synthetische terreinen van de laatste generatie," zegt Cosyns. "Daardoor hebben we beter kunnen trainen. Anderzijds hebben we heel wat nieuwe spelers aangetrokken, voornamelijk uit het buitenland. Ons niveau is gestegen. We hebben er echt voor geknokt om van eredivisie naar eerste Divisie te klimmen. Het komende jaar zullen nog heel wat nieuwe spelers worden aangetrokken om de ploeg te versterken, uit Engeland, Argentinië, Australië en Rusland. Er zullen in totaal vijf nieuwe spelers bij komen. We gaan meer en intensiever moeten trainen. We gaan onze jonge ploegen ook beter begeleiden."

De spelers werden gelauwerd op het gemeentebestuur van Molenbeek, met een trofee. "Ongelooflijk hoe ze Molenbeek sportief promoten, niet alleen in heel België maar ook ver daarbuiten," zegt de Molenbeekse schepen van sport, Jamal Ikazban (PS). "Ze poetsen het imago van onze gemeente op. Ze hebben echt bewezen dat Molenbeek op hoog niveau kan sporten. Misschien slagen ze er nu wel in om Europees door te breken. We gaan de komende jaren zeker nog in hun infrastructuur investeren. De club krijgt onder meer nieuwe tribunes en sanitaire voorzieningen. Dat hebben ze meer dan verdiend."

Het is nu zeven jaar geleden dat de Molenbeekse Hockeyclub nog in eerste klasse speelde. De Royal Daring Hockey Club is in 1922 ontstaan. Midden jaren veertig slaagde ze er al in om op het hoogste niveau in België te spelen. Benieuwd of ze nu ook hun Europese droom kan waarmaken.

--------------------------
Royal Daring Tennis Hockey Club Molenbeek, 02-414.29.16.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni