Twee doelpunten van Tom Boon leverden Racing slechts een gelijkspel op.

Hockeyvedette Boon verlaat Racing voor aartsrivaal Léopold

TDN
© BRUZZ
19/07/2019

Het dondert in de Ukkelse sportwereld. Hockeyvedette Tom Boon gaat weg bij zijn jeugdliefde Racing en tekent amper drie kilometer verderop een contract bij landskampioen Léopold. "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière."

De topaanvaller van de Red Lions tekende een contract voor vijf seizoenen in het Brugmannpark. Boon, zelf geboren en getogen in Ukkel, speelde in twee periodes acht jaar voor Racing. Tussendoor beproefde de Brusselaar twee jaar zijn geluk in de sterke Nederlandse competitie.

Carrièrekeuze

De transfer van Boon hing al een tijdje in de lucht. "Maar het was dan ook geen makkelijke keuze", pakte Boon uit met het understatement van het jaar. De rivaliteit tussen beide Ukkelse clubs is dan ook groot. De meervoudige topschutter in de Belgische competitie koos voor zijn carrière.

"Want vergis u niet: Racing is de club van mijn hart. Ik had er nog een contract tot 2021 en wilde de club enkel verlaten op een manier waar iedereen zich in kon vinden. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Die vind ik bij Léopold, net als Racing een familiale club."

Belgische landstitel

Tom Boon, die met de Red Lions wereldkampioen, vice-olympisch kampioen en vice-Europees kampioen werd, veranderde de Belgische hockeywereld grondig. Door als eerste hockeyspeler professioneel aan de slag te gaan, effende de 29-jarige Brusselaar het pad voor vele collega's.

Met Racing werd hij meermaals hockeykampioen in de zaal, maar op het gras lukte het de hockeyvedette niet om een Belgische titel op zijn palmares te zetten. Het is die leemte die Boon bij Léopold graag wil opvullen.

Academy

Naast zijn sportieve carrière ontwikkelde hij zijn eigen 'Tom Boon Academy'. De aanvaller verbindt zijn naam ook geregeld aan lucratieve commerciële doeleinden. De maker van 170 treffers in 285 interlands keek bij zijn nieuwe club ook al vooruit naar de toekomst.

"Ik zou het wel leuk vinden om ook na mijn carrière in een structuur als die van Léopold verder te werken. Maar hier is nog niets over vastgelegd. Ik focus momenteel nog volledig op mijn sportieve carrière. Er wachten mij ongetwijfeld nog enkele mooie jaren."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Sporting Flagey , Léopold , Racing Hockey Club , Tom Boon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni