Jean Kindermans, directeur opleidingen RSC Anderlecht, op weg naar de uitgang?

Hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans op weg naar uitgang bij Anderlecht?

KVDP
© BRUZZ
09/01/2023

Het lijkt erop dat Jean Kindermans niet meer aan het hoofd staat van de jeugdopleiding van RSCA. Achttien jaar lang leidde hij de jeugd van Anderlecht, een periode waarin hij onder meer topspelers als Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Jérémy Doku lanceerde.

Verschillende media, waaronder Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, berichten over het vertrek van de 58-jarige Jean Kindermans, al bevestigt RSCA dat nog niet. De club geeft voorlopig geen commentaar, net als Kindermans zelf. "Nog niet," liet hij maandagvoormiddag weten aan de BRUZZ-redactie.

Tussen hem en het nieuwe clubbestuur waren al langer spanningen over de visie op de jeugdopleiding. Zo zou het bestuur aansturen op een modernere aanpak, meer gebaseerd op data.

Clubliefde

Kindermans heeft de jeugd van Anderlecht achttien jaar lang geleid en is erg geliefd bij zowel ex-spelers als supporters. Onder zijn bewind werd The Purple Talents Project uitgebouwd tot een van de beste jeugdopleidingen van Europa. "Als Kindermans echt ontslagen is, heeft Wouter Vandenhaute (voorzitter van RSCA, nvdr.) een grote fout gemaakt," schrijft ook supportersaccount Mauveside op sociale media. Mauveside is meestal goed op de hoogte van de interne werking van de club.

"Jean Kindermans was/is de bewaker van de Anderlecht-cultuur. Een man met meer clubliefde kan je niet vinden. Zonder Kindermans en zijn inspanningen voor onze jeugd zou de club er nog veel slechter aan toe zijn vandaag," aldus Mauveside. "Zo’n man verdient hulde en respect, niet zijn C4."

Als het klopt dat Kindermans zijn C4 heeft gekregen, zou hij op een ontslagvergoeding van achttien maanden kunnen rekenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni