Hordeloper Broothaerts in slechte papieren

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
17/11/2011
Hordeloper Damien Broothaerts (28) is voor twee jaar geschorst.

"Ik doe er alles aan om de Olympische Spelen in Londen te halen," vertelde Broothaerts begin april in deze krant. Vandaag lijkt die deelname een verre droom. Voor fouten in zijn whereabouts en het missen van een dopingcontrole liep hij een schorsing van een jaar op. Door een positieve antidopingtest komt daar een tweede jaar bij.

De Brusselaar laat het hier niet bij. "Ik ga zeker in beroep," reageert Broothaerts. "Maar dat is advocatenwerk, en dat kan maanden duren. Er is in mijn bloed geranamine gevonden, een stof die ik zelfs niet ken. Ik moet het via iets anders in mijn lichaam hebben gekregen, door voedingssupplementen bijvoorbeeld. Maar er is helemaal geen sprake van prestatiebevorderende middelen."
"Wat die gemiste controle betreft, kan ik door mijn gsm-verkeer aantonen dat de controleur me na zeven uur 's ochtends opbelde (controleur beweert om 6.58 uur, red.) om te zeggen dat hij voor mijn deur stond. Ik was onderweg naar mijn werk. Toen ik voorstelde terug te keren, zei hij dat dat niet nodig was."

Broothaerts beleeft de zwartste periode uit zijn carrière. Zelfs zijn trainer en vriend Jonathan Nsenga heeft afstand van hem genomen. "Dit is niet het einde van mijn carrière; dat beslis ik zelf wel. Als het niet de Spelen van Londen worden, dan die van São Paulo in 2016."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni