Indrukwekkend RWDM walst over Luik in voetbaltopper

Maarten Verdoodt
17/12/2017

RWDM heeft met 4-0 gewonnen van FC Luik in de tweede amateurklasse. Vooral dankzij een verschroeiende start werden de bezoekers weggeblazen in het Machtensstadion. Leider Molenbeek vergroot z’n voorsprong tot acht punten op de nummer twee uit Luik.

De laatkomers hadden ongelijk zaterdagavond in Molenbeek. De thuisploeg was hongerig en verbeten om een non-wedstrijd zoals een maand geleden tegen Olympic Charleroi te vermijden.

Vreugde-explosie

Anthony Cabeke voegde de daad bij het woord met een voorzet die in minuut twee aan de verste paal in doel belandde. De vreugde-explosie in de tribune L’Ecluse was enorm.

Bijna even indrukwekkend was het vuurwerk dat de Luikse fans mee het stadion hadden binnengebracht. De wedstrijd werd na tien minuten even stilgelegd om de vuurstokken van het veld te verwijderen.

Tweede keer Anthony Cabeke

Het oponthoud sloeg de elf Molenbekenaren niet uit het lood. De bezoekers leken wel even in de wedstrijd te komen, maar dan achtte uitblinker van het seizoen Sindou Cissé zijn moment gekomen. Hij ontfutselde de bal op de linkerflank en vond met een knappe voorzet Mbuba. De spits kopte raak, 2-0 op het half uur.

Ook kapitein Anthony Cabeke kende een begenadigde dag. Een lage voorzet van z’n broer Geoffrey werd nog gemist door Cissé, maar Anthony was mee opgeschoven en knalde heerlijk in de kruising.

Nog vuurwerk

Luik hapte naar adem en ook de supporters van de bezoekers leken even het noorden kwijt. Al het vuurwerk dat de fans mee hadden genomen uit Luik werd op het veld gegooid. Scheidsrechter Crul blies af, met nog tien minuten op de klok in de eerste periode. De wedstrijd werd hervat nadat de Luikenaars weer bedaard waren.

Of de Luikse elf nu wakker geschud was? Nee, RWDM denderde gewoon voort. Bova was te snel voor alles en iedereen, omspeelde de doelman en besliste de wedstrijd defenitief met de 4-0.

Na de rust veranderde er niets meer aan die score. RWDM weigerde Luik compleet te vernederen en de bezoekers zelf speelden amper een doelrijpe kans bij elkaar. In de stand loopt RWDM nu al acht punten uit, al heeft Luik nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Brusselaars.

Wedstrijd tegen La Louvière

De inhaalwedstrijd op het veld van derde La Louvière wordt of op 6 januari gespeeld. Al bestaat de kans nog dat de wedstrijd verschoven wordt naar 27 januari.