Inspiratieloos Anderlecht deelt de punten met Cercle Brugge

© Belga
14/02/2021

Anderlecht is er zondag niet in geslaagd de goede lijn van de voorbije dagen een vervolg te geven. Op bezoek bij Cercle Brugge speelde paars-wit in een bloedeloze partij 0-0 gelijk. De Brusselaars blijven wel vierde in de tussenstand.

Groen-zwart begon de partij met een uitstekende mogelijkheid voor Hoggas, die net voorlangs mikte. De supporters thuis voor de buis leken te mogen hopen op een aantrekkelijke wedstrijd, maar kwamen al snel bedrogen uit. Cercle-coach Yves Vanderhaeghe had zijn manschappen duidelijk meegegeven de rangen achterin gesloten te houden. Anderlecht kreeg de bal, maar deed er te weinig mee. Een kansarme eerste helft was het gevolg.

Anderlecht stelt teleur

Na rust was er aanvankelijk weinig beterschap. Vooral Anderlecht stelde teleur. Na hoopgevende uitmatchen de afgelopen week tegen Genk (1-2) en Union (0-5) was het ditmaal opnieuw erg mager. Wellenreuther moest op het uur een Brugse voorsprong voorkomen. De Duitse goalie stond paraat op pogingen van Pavlovic en Vitinho.

Cercle leek halverwege de tweede helft ook even op voorsprong te komen, maar een treffer van Ugbo werd door de VAR afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht was nu eindelijk wakker en de ingevallen Trebel trapte een vrijschop op de lat. Met Dauda waagde nog een andere invaller zijn kans, maar zijn poging ging naast. Een slotoffensief kwam er niet meer. Het bleef 0-0.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni