| Raman schreeuwt het uit nadat hij de 1-1 gemaakt heeft.

Invaller Raman is opnieuw goud waard voor Anderlecht

Thijs Roelen
© BRUZZ
03/10/2021

Net als vorige week redde invaller Raman een punt voor RSC Anderlecht. Hij zette na een zeer geanimeerde topper een blunder van doelman Van Crombrugge recht, die de 0-1 inleidde.

Anderlecht begon eraan met Verschaeren en Amuzu in de ploeg. Ait El-Hadj bleef op de bank, de schorsing van Kouamé bleef ondanks het beroep van Paars-Wit staan. In die samenstelling oogde de ploeg van Kompany frivool, enthousiast en vol spelvreugde. Maar ook Brugge startte scherp en allerminst uitgeblust na de midweekse Europese winst in Leipzig.

Een blunder van Van Crombrugge betekende het einde van een zeer aangenaam openingskwartier. De doelman wilde uitvoetballen met veel te veel Bruggelingen in zijn buurt. Zijn pass op Olsson was onzuiver en Rits kon de Zweedse middenvelder aftroeven en nadien eenvoudig binnenschieten, 0-1.

Anderlecht was aangeslagen, maar rechtte snel de rug. Verschaeren kreeg meteen twee kansen waarvan hij er zeker een had moeten afmaken. Eerst werd hij weggestuurd door Refaelov, kapte hij de laatste Brugge-verdediger en Mignolet uit, maar was zijn schot net te zwak. Nadien besloot hij net naast toen hij opnieuw alleen voor het doel gezet werd. Even later kaatste Amuzu de bal net een keer te veel terug op Refaelov, die een te zwak balletje produceerde oog in oog met Mignolet.

Amuzu

| Francis Amuzu werd vlak voor rust afgestopt door Eduard Sobol. Die laatste kreeg daar een gele kaart voor.

Anderlecht had een doelpunt verdiend, maar het bleef uit. Aan de andere kant testten Van Aken en Sowah met knappe schoten ook de reflexen van Van Crombrugge. Die bleken beter dan zijn voetballende kwaliteiten. Een actie van Murillo, die naar binnenkwam en met links net voorlangs schoot, was het laatste wapenfeit van de eerste helft, die dus eindigde op 0-1.

Supersub Raman

Na rust veranderde het spelbeeld. Brugge zette eenvoudig een blok tegen Anderlecht. De ploeg van Kompany had meer moeite dan voor rust om door de Brugse linies te stoten. Verschaeren kon eenmaal naar binnen snijden, maar produceerde een te zwak schot. Aan de andere kant lag het gevaar constant op de loer met De Ketelaere, Lang en Sowah. Al konden zij zich ook nooit echt doorzetten.

De wedstrijd leek op slot te zitten, totdat Kompany na 72 minuten Raman inbracht voor de tot dan toe uitblinkende Refaelov. De eerste kans waarbij Raman betrokken was, leverde de 1-1 op. Amuzu stuurde de nummer 9 diep aan de rechterkant van het veld. Raman liep zo door naar het doel en besloot vanuit een lastige positie in de korte hoek. De naar de verkeerde kant duikende Mignolet zag er net als zijn collega aan de overkant bij de 0-1 niet goed uit.

Anderlecht zette nog even aan. Toen Kompany vijf minuten voor tijd spits Zirkzee wisselde voor middenvelder Ashimeru, leek hij zich tevreden te stellen met een punt, maar zijn spelers bleven kansen creëren. Murillo werd diepgestuurd door Olsson, maar zijn inzet alleen voor Mignolet werd nog gestopt. Het bleek de laatste kans van de wedstrijd, die eindigde in 1-1. RSCA is nu zevende in de stand en houdt de aansluiting met de topploegen, die zeer dicht bij elkaar staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni