| Kevin Borlée (archiefbeeld)

Jacques Borlée: 'Individuele resultaten geven vertrouwen'

© Belga
22/07/2022

Jacques Borlée zag zijn Tornados individueel al sterk presteren op het WK in Eugene. Met Kevin (12e) en Dylan Borlée (14e) en 'Alexander Doom (19e) had België drie atleten in de top twintig van de 400 meter. Alleen de Verenigde Staten doen even goed. "Dat geeft vertrouwen voor de 4x400 meter", zegt de coach.

"Het is hier op het WK dat je op niveau moet zijn. Mijn atleten staan er altijd op de grote momenten en dat is fantastisch voor een coach. Dat belooft voor het weekend, het is een voorteken dat we ons doel zullen bereiken."

"Anderzijds hebben we uit de individuele races ook geleerd. Er is nog ruimte voor verbetering. Dylan miste wat snelheid in het eerste rechte stuk, hij durfde daar niet genoeg vol door te gaan. Kevin versnelde dan weer te sterk op 300 meter en kwam daardoor wat te kort in de laatste twintig meter."

Borlée had ook lof voor zoon Dylan. "Na Tokio beleefde hij een vreselijke periode. Toen ik hem op het WK indoor in Belgrado uit het team voor de finale liet, was dat een klap voor hem, maar hij heeft uitstekend gereageerd in is sterker teruggekomen. Hij liep zijn sterkste seizoen. Hij heeft me verbaasd en hij kan nog sneller worden. Er is nog groeimarge."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni