| Jesper Fredberg.

Jesper Fredberg neemt sportieve leiding bij RSC Anderlecht

SD
© BRUZZ
15/11/2022

Royal Sporting Club Anderlecht heeft Jesper Fredberg aangesteld als CEO Sports. De 41-jarige Deen zal vanaf januari 2023 de sportieve leiding nemen binnen RSC Anderlecht. "Met Jesper hebben we iemand met een moderne voetbalvisie die naadloos aansluit bij het DNA van onze club en bij de richting die we de komende jaren willen inslaan," zegt voorzitter Wouter Vandenhaute.

Als CEO Sports zal Fredberg de sportieve eindverantwoordelijkheid dragen binnen RSC Anderlecht. Kenneth Bornauw blijft als CEO Non-Sports de operationele en commerciële werking onder zijn hoede nemen. Peter Verbeke blijft nog even afwezig door ziekte.

“Het is een enorme eer om deze rol op te nemen bij de recordkampioen van België," aldus Fredberg. "Ik ben me ten volle bewust van de uitdagingen, maar met zijn rijk verleden, zijn duidelijke voetbalfilosofie en zijn wereldberoemde jeugdacademie is het voor mij kristalhelder waar deze club voor moet staan. Ik wil een sportieve strategie uittekenen die gebaseerd is op de waarden en het DNA van deze club en die verder bouwt op het werk dat de afgelopen jaren verricht is.”

Fredberg heeft een verleden bij Deense clubs als Aarhus GF, waar hij assistent-coach van het eerste team, hoofdtrainerschap, interim-coach en hoofd van de jeugdopleiding was, en hij was eveneens sportief directeur bij Viborg FF. Daarnaast stond hij ook al aan het hoofd van de jeugdopleiding bij het Cypriotische Omonia Nicosia en het Griekse Panathinaikos.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni