Jeugdspelers van Anderlecht bezoeken jarige Romelu Lukaku in Milaan

© Belga
14/05/2023

Romelu Lukaku heeft zaterdagavond in Milaan op zijn 30e verjaardag bezoek gekregen van de U12-selectie van RSC Anderlecht. De spits van Inter nam na de competitiewedstrijd tegen Sassuolo, waarin hij twee keer scoorde, uitgebreid de tijd om met de jongeren te spreken.

Lukaku is zoals bekend een jeugdproduct van Anderlecht, waar hij al op jonge leeftijd doorbrak in de eerste ploeg.

De U12 had voor de gelegenheid een speciaal shirt voor Big Rom meegenomen. Anderlecht verspreidde daar zondag beelden van via de clubkanalen. "Een ontmoeting die hoe dan ook een fantastische en inspirerende ervaring werd voor onze Neerpede spelers, maar ook bol stond van de symboliek", legt Anderlecht uit.

"Zowat alle jeugdploegen van Neerpede vieren immers al weken hun zeges met hetzelfde gebaar als Romelu. Zo steken ze hun rolmodel een hart onder de riem nadat Lukaku eerder in het seizoen met racistische beledigingen af te rekenen kreeg tijdens een wedstrijd tegen Juventus."

De U12 van Anderlecht speelde zondag overigens nog een oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten van Inter, dat ze met 2-3 wonnen, waarna ze op de bus richting Brussel stapten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni