| Amjahid verovert nu ook al gouden medailles in gewichtklassen die niet de hare zijn.

Jiujitsuka Amal Amjahid opnieuw Europees kampioene

TDN
© BRUZZ
03/06/2019

Amal Amjahid is wellicht de beste jiujitsuka ter wereld. Dat bewees de Brusselse vechtkampioene afgelopen weekend opnieuw in Boekarest. Voor de zoveelste keer kroonde Amjahid er zich tot Europees kampioene in de categorie tot 70 kilogram, een gewichtsklasse die eigenlijk ver boven de hare ligt.

De 23-jarige Amjahid heeft al zeven wereldtitels en diverse Europese titels bij verschillende bonden op haar palmares staan. Toch blijft de in Molenbeek opgegroeide jiujitsuka hoge ogen gooien. Op het EK in Boekarest schreef ze zich immers in voor de gewichtsklasse tot 70 kilogram, ofwel twee reeksen boven haar eigen gewicht (53 kg).

Voor de meeste jiujitsuka zou het onmogelijk zijn om een resultaat te halen, maar Amjahid is een natuurtalent. In de finale nam de Brusselse topfavoriete Golub Bogdana uit Oekraïne te grazen. Pluimgewicht Amjahid is niet aan haar proefstuk toe: het is al haar vierde Europese titel in de categorie.

World Martial Arts

Het toernooi in Boekarest was een goede voorbereiding op de World Martial Arts Masterships in september, de belangrijkste afspraak van het jaar voor Amjahid. "Voor vrouwen zijn er slechts twee gewichtsklassen, namelijk - 52 en -70 kg. Daarom beslisten we ook om ons op het EK in de klasse tot 70 kg in te schrijven", legt haar coach en vader Khalid Houry uit.

Intussen puilt de erelijst van Amjahid uit van de Europese titels en wereldtitels. De Brusselse veroverde gouden medailles bij de drie grote jiujitsufederaties in bijna alle gewichtsklassen. Enkel in de +70 kg wacht ze nog op een grote zege, al won ze in die categorie wel het prestigieuze 'Open van Parijs'.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Sporting Flagey , Amal Amjahid , jiujitsu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni