Joggen in Brussel: pro's en contra's

Is joggen in Brussel gezond? Die vraag staat centraal tijdens het info­moment van de joggingclub Loop Je Fit in gemeenschapscentrum Essegem.

Sportarts Chris Goossens waarschuwde een tijd geleden voor buiten sporten in de stad. Een studie onderschrijft die waarschuwing door een verband aan te tonen tussen luchtvervuiling en long- en hartaandoeningen.

De materie roept heel wat vragen op. Op donderdag 16 februari worden vanaf 20 uur antwoorden verwacht in gemeenschapscentrum Essegem (Leopold I-straat 329).

Dokter Marc Goethals, cardioloog van het OLV-ziekenhuis van Aalst, en anderen snijden verschillende thema's aan. Hoe erg is de luchtvervuiling bijvoorbeeld in en rond de stad? Waar liggen de 'slechte' plaatsen om inspanningen te doen? Is het aangewezen om te joggen en te wandelen in het Laarbeekbos, zo pal naast de Ring? Wat zijn de gevolgen van de vervuiling?

Deelnemers krijgen tips mee om 'gezond' te joggen en kunnen zich inschrijven voor de cursus Loop Je Fit, die op woensdag 29 februari van start gaat in het Jetse Boudewijnpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?