| Jean Kindermans (links) is de verantwoordelijke voor de jeugdopleiding, Jonas De Roeck (midden) de nieuwe beloftencoach en Luc Devroe (rechts) sportief directeur van RSC Anderlecht.

Jonas De Roeck wordt beloftencoach van RSC Anderlecht

TDN
© BRUZZ - Belga
01/06/2018

Jonas De Roeck gaat aan de slag als trainer van de beloften van RSC Anderlecht. Afgelopen seizoen was de 38-jarige Limburger nog hoofdcoach bij STVV, maar daar moest hij ondanks een sterk seizoensbegin baan ruimen.

Bij Anderlecht was er een vacature voor de beloftencoach na het vertrek van Emilio Ferrera. Die volgt Michel Preud'homme naar Standard.

"Ik ben erg tevreden met deze kans om jonge talenten beter te maken en de jeugdopleiding van RSC Anderlecht te ondersteunen", zegt De Roeck op zijn persvoorstelling. "Ik zal, samen met mijn staf, de talenten helpen om de laatste stap naar het eerste elftal te zetten. Ik beschouw deze functie als een buitenkans om mijn trainerscapaciteiten verder te ontwikkelen."

Jonas De Roeck wordt beloftentrainer bij RSC Anderlecht

| Jonas De Roeck wordt beloftentrainer bij RSC Anderlecht.

Ook Hoofd Opleiding Jean Kindermans is gelukkig met de komst van De Roeck, die als U21-coach een contract voor twee seizoenen ondertekende. "Jonas past volledig in het profiel dat de jeugdopleiding van RSC Anderlecht verder moet ontwikkelen. Een meertalige coach die een mooie loopbaan als voetballer achter de rug heeft."

"Jonas kan bovendien al terugblikken op een goede trainerservaring op het hoogste niveau. Hij bezit ook de nodige pedagogische kwaliteiten die ongetwijfeld zullen bijdragen tot de verdere ontwikkeling van onze talenten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, RSC Anderlecht, Jonas De Roeck, Emilio Ferrera, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni