Jonathan Borlée EK-Berlijn

| Jonathan Borlée.

Jonathan Borlée mist finale met Belgian Tornados, broer Kevin vervangt hem

© Belga
07/08/2021
Updated: 07/08/2021 13.44u

Jonathan Borlée zal zoals gevreesd zaterdag niet kunnen aantreden in de finale van de 4x400 meter met de Belgian Tornados op de Olympische Spelen in Tokio. Borlée heeft een hamstringblessure opgelopen en staat een drietal weken aan de kant. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bevestigd.

De Belgian Tornados plaatsten zich vrijdag voor de finale, maar slotloper Jonathan Borlée leek zich in de laatste rechte lijn te blesseren. Het BOIC bevestigt daags nadien dat de 33-jarige Borlée een blessure opliep aan de hamstrings en de finale aan zich voorbij moet laten gaan.

De Tornados kwalificeerden zich voor hun vierde olympische finale op een rij. Eerder werden ze vierde in Peking (2008), vijfde in Londen (2012) en opnieuw vierde in Rio de Janeiro (2016). Vijf jaar geleden in Brazilië misten ze op drie honderdsten het brons. Julien Watrin, Jonathan Borlée, Dylan Borlée en Kevin Borlée stelden toen ook het Belgisch record scherper tot 2:58.52.

Coach Jacques Borlée vervangt Jonathan Borlée nu door zijn broer Kevin. Die sukkelde de voorbije week ook al met de hamstring, maar kreeg vrijdag in de reeksen rust. In de finale zal Alexander Doom straks startloper zijn. Na hem komen Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kevin Borlée op de baan.

Vrouwen

De Belgian Cheetahs, de vrouwelijke estafetteploeg op de 4x400 meter, behouden in de finale hun zelfde opstelling als in de reeksen. Belgisch kampioene Naomi Van den Broeck start als eerste loopster bij de Belgische vrouwen. Ze wordt gevolgd door Imke Vervaet, vrouw-in-vorm Paulien Couckuyt en slotloopster Camille Laus. Dat viertal verbeterde donderdag in de reeksen het Belgisch record tot 3:24.08.

De Cheetahs lopen om 14.30 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni