Jonge Brusselaar verovert zilver in taekwondo op Olympische jeugdspelen

Taekwondoka Badr Achab won zilver voor België

Taekwondoka Badr Achab (17) heeft woensdag de zilveren medaille veroverd in de categorie tot 73 kilogram op de Olympische Jeugdspelen in het Argentijnse Buenos Aires.

De jongere broer van Jaouad Achab, in 2015 wereldkampioen -63 kg, moest het in de finale nipt afleggen tegen Ali Eshkevarian. De Iraniër haalde het met 17-16. Op weg naar de finale schakelde Badr Achab de Armeniër Andranik Khachatryan (23-15) en de Egyptenaar Eyad Adel Mahmoud (8-4) uit.

32 Belgische atleten nemen deel aan deze Olympische Jeugdspelen. België verzamelde in de Argentijnse hoofdstad al drie medailles. Simon Morssinkhof veroverde dinsdag met de Europese selectie zilver in de jumping.

Maandag won Alessia Corrao de eerste Belgische plak, brons, in het judo (-63 kg).

Vier jaar geleden was de Belgische delegatie in Nankin goed voor zes medailles, op de eerste editie van de Jeugdspelen keerden de Belgen in 2010 met vijf medailles terug uit Singapore.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?