Jordan Lukaku en RSCA weigeren bod van AC Milaan

© brusselnieuws.be
28/03/2013
Jordan Lukaku, de broer van Romelu, en zijn club RSCA Anderlecht hebben een transferbod van AC Milan geweigerd. Eerder had ook vader Roger Lukaku geprobeerd om zijn zoon voor 200.000 euro over te hevelen naar zijn club in Congo.

De Italiaanse club, eigendom van ex-premier Silvio Berlusconi, deed een bod op de 18-jarige Jordan Lukaku, maar ving bot bij Anderlecht en de speler zelf, schrijven Het Nieuwsblad en La Dernière Heure donderdag.

Sinds de beloften van RSCA het prestigieuze jeugdtornooi van Viareggio wonnen, kreeg Anderlecht veel telefoontjes van Italiaanse clubs. AC Milan zag in Jordan een moderne linksback. Maar de speler wilde niet naar Milan trekken om dan elders uitgeleend te worden. Hij heeft nog een contract van twee jaar bij Anderlecht.

Sinds de komst van trainer John van den Brom speelde Jordan nog geen enkele wedstrijd in de A-ploeg. Daarom vatte vader Roger Lukaku het plan op om Jordan zelf over te kopen voor een bedrag van 200.000 euro voor de Congolese club Rojelu, waar hij eigenaar van is. Vandaar zou hij dan elders kunnen verhuurd of verkocht worden.

Maar Anderlecht vond dat bod te laag. De speler blijft voorlopig dus bij paarswit.

Twee andere jeugdspelers van Anderlecht vertrekken wel. Bryan Verboom (21) en Bruno Godeau (20) gaan allebei naar Waregem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni