Toma Nikiforov

Judo: Crossing in feeststemming

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
26/03/2014

Judoclub Crossing Schaarbeek heeft heel wat leuks in het verschiet. Komend weekend organiseren ze een Groot Judofeest en op de tatami presteert hun poulain Toma Nikiforov uitstekend.

“We willen kinderen die op Schaarbeekse scholen judoles krijgen, laten kennismaken met wat wij doen,” vertelt Alain De Greef, voorzitter van Crossing Schaarbeek. “Wij bieden een structuur aan waarin toch intensiever en op een hoger niveau wordt gewerkt. Op een leuke manier ontdekken zij wat wij aanbieden en wij kunnen tegelijkertijd jonge talenten ontdekken. We organiseren het Groot Judofeest in samenwerking met de Schaarbeekse scholen. Het vindt trouwens plaats in school zes (Landbouwstraat 46 in Schaarbeek) omdat onze zaal te klein zou zijn.”

Ook kinderen die buiten Schaarbeek schoollopen, zijn uiteraard welkom. Ze kunnen zaterdag al om negen uur langskomen voor een ontbijt, alvorens om half tien met de sportdag te beginnen. Behalve judolessen, initiaties en andere judogerelateerde activiteiten staat er nog heel wat op het programma. “Onze ervaren trainers leren bijvoorbeeld hoe men goed valt, ze leren specifieke technieken aan, etc. Maar er zal ook een luchtkasteel zijn, de kinderen kunnen in een sumokostuum kruipen, er worden allerhande demonstraties georganiseerd; er wordt echt heel wat leuks georganiseerd.”

“We hebben voor de nodige afwisseling gezorgd zodat iedereen plezier heeft. Het hele gebeuren is gratis (einde omstreeks 18 uur), al zal er voor sommige randanimatie misschien een kleine vergoeding van pakweg één euro gevraagd worden.”

Elitesporter bij het leger
Crossing Schaarbeek bewijst met dit evenement nog maar eens dat het niet aarzelt om actie te ondernemen. De club draait ook op sportief vlak goed en presteert al jarenlang op het hoogste Belgische niveau. Het grote voorbeeld daarvan is Toma Nikiforov. “Hij behaalde een paar weken geleden nog een gouden medaille op de European Open voor senioren in Praag. Dat zijn belangrijke punten om zijn doel te bereiken: naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan. Daar werkt hij hard aan. Toma is nu elitesporter bij het leger, waardoor hij veel meer kan trainen. Hij doet het goed en ik hoop echt dat hij zijn droom kan waarmaken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni