voetbalbond white Star BRUZZ 1523
© Ivan Put

KBVB heft schorsing van White Star Brussels op

© Belga
27/04/2017

De financieel firecteur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag beslist de schorsing voor White Star Brussels op te heffen. White Star heeft bewijsstukken voorgelegd waaruit blijkt dat de lonen van ex-spelers Mike Vanhamel en Christian Fuanda Kinkela betaald zijn.

WS Brussels werd bijna een maand geleden geschorst van alle sportactiviteiten door de openstaande schulden aan zijn ex-spelers. Die schorsing had twee opeenvolgende forfaitnederlagen (tegen Heist en Patro Eisden Maasmechelen, red.) tot gevolg.

Op weg naar eindronde
Ook afgelopen weekend was White Star geschorst, maar de Brusselse rechtbank hief de schorsing op eenzijdig verzoekschrift op, waardoor de A-ploeg en de beloften van White Star hun competitiewedstrijd wél mochten afwerken. WS Brussels pakte zo een belangrijk punt tegen Seraing (2-2) en bezet momenteel de dertiende plaats in de hoogste amateurdivisie op drie punten van het veilige Sporting Hasselt.

Die positie staat niet gelijk aan rechtstreekse degradatie, maar om het behoud sportief te verzekeren moet een eindronde met drie clubs uit de tweede amateurklasse afgewerkt worden. Komende zaterdag zakt White Star op de slotspeeldag van de reguliere competitie af naar Dessel.

Nog geen licentie voor volgend jaar
WS Brussels moet evenwel zelf nog op zoek naar een amateurlicentie voor volgend seizoen. De Brusselse club werd een licentie geweigerd door de licentiecommissie van de KBVB en legde niet tijdig een beroepschrift neer bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De noodlijdende club heeft het dit seizoen na het debacle van vorig jaar enorm moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Begin maart liep WS Brussels al tegen een schorsing aan, nadat de club van sterke man John Bico een verschuldigd bedrag aan ex-spits Aurélien Joachim niet had ingelost. In december 2016 verloor White Star een competitiematch tegen Oudenaarde met 0-5 forfaitcijfers, nadat de club om gelijkaardige redenen geschorst was van deelname aan de competitie. Vorig jaar werd White Star nog kampioen in tweede klasse, maar er volgde desondanks een degradatie omdat er geen licentie betaald voetbal bekomen werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni