Kemar Roofe verlaat RSC Anderlecht

© Photonews

Een jaar na zijn aankomst verlaat Kemar Roofe RSC Anderlecht al. De Engelse spits tekende bij Glasgow Rangers een contract voor vier jaar.

De 27-jarige Roofe was in augustus 2019 vanuit Leeds toegetreden tot de Brusselse club voor een bedrag van 6 miljoen euro. De Engelse spits, vaak gehinderd door blessures, speelde slechts 16 wedstrijden voor Anderlecht en scoorde zeven doelpunten.

"We willen Kemar bedanken voor zijn niet-aflatende inzet. Hij was een voorbeeld van professionaliteit. We wensen hem veel succes in de nieuwe topclub. Deze transfer is voor hem een ​​uitstekende gelegenheid om een ​​lang contract te tekenen en ook voor de RSCA was het de juiste keuze. Onze strategie blijft om zoveel mogelijk te investeren in jonge talenten die nog vooruitgang kunnen boeken", aldus RSCA-sportdirecteur Peter Verbeke.

In Glasgow krijgt Roofe de kans om te spelen onder Steven Gerrard, Liverpool-legende en Schotse clubcoach."Kemar staat in Europa bekend als een slimme spits met een gevoel voor doel. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken en hij kan ons helpen om als team vooruitgang te boeken", voegt Steven Gerrard toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?