Ket Sport

Ket2Sport: IJshockey spelen op het droge?

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
12/03/2014

Ket2Sport heeft na acht succesvolle edities zijn plaats verworven op de kalender van de Brusselse scholen. Op maandag 17 en dinsdag 18 maart wordt daar terug een aantrekkelijk gevolg aan gebreid.

De succesformule blijft ongewijzigd: Bloso, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Stichting Vlaamse Schoolsport organiseren in samenwerking met leerlingen van het derde jaar bachelor Event- en Projectmanagement van de Vrije Universiteit Brussel twee dagen lang allerhande sportinitiaties. De organisatoren en verschillende Brusselse sportclubs leveren de nodige trainers en begeleiders. De doelgroep: studenten uit het vijfde en zesde jaar lager onderwijs.

Avontuurparcours
“Er staan terug meer dan twintig sporten op het programma,” vertelt medeorganisator Ax’l Bardiau van de VUB. “Elk jaar wordt het aanbod aangepast. Klassieke sporten als voetbal en judo komen uiteraard altijd terug. Elk jaar proberen we ook in te spelen op de sporttak in de kijker, en dat zijn dit jaar de wintersporten. Er zal onder meer geschaatst kunnen worden, en er komt een opblaasbare hockeyring. Daarin kunnen de leerlingen - zoals volleerde ijshockeyspelers - de puck afvuren op een doel. Het is eigenlijk ijshockey op het droge.”

“Met Ket2Adventure schotelen we de leerlingen ook een heus avontuurparcours voor, waar ze onder meer aan lasershooting kunnen doen. We proberen een zo groot mogelijke variatie sporten aan te bieden. Ons doel is die jongeren op een laagdrempelige manier aanzetten om regelmatig aan sport te doen. En wie weet sluiten ze zich dan aan bij een van de deelnemende clubs.”

Positieve reacties
Ket2Sport bestaat eigenlijk uit vier halve dagen waarop volgens de organisatoren telkens een vijfhonderdtal jongeren afkomen. Deze geliefde sportdag heeft dan ook een mooie reputatie opgebouwd. “Momenteel hebben we geen concrete cijfers. Naar wat ik gehoord heb, zou daar binnen afzienbare tijd wel een studie over gedaan worden. Maar het is een feit dat we heel wat positieve reacties ontvangen. En als leerlingen Event- en Projectmanagement is dit een uitdaging waarvan we heel wat opsteken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni