Kevin Borlée haalt brons op WK atletiek

© brusselnieuws.be
30/08/2011
Kevin Borlée heeft een bronzen plak gewonnen in de 400 meter sprint op het WK atletiek in Zuid-Korea. Zijn broer Jonathan eindigde vijfde in de finale. Kirani James pakte het goud, voor favoriet LaShawn Merrit.

Kevin Borlée liep een tijd van 44.90 voor de derde plaats, drie tienden trager dan winnaar James. Jonathan Borlée finishte in 45.07.

In een eerste reactie voor de micro van France 3, toonde Kevin Borlée zich erg blij met zijn bronzen medaille op de 400 meter. "Ik heb altijd gezegd dat in een finale alles mogelijk is. Ik wist dat Merritt en James heel sterk zouden zijn. Achter hen lag alles open. Aangezien ik in baan 6 liep, verwachtte ik dat ze me langs de binnenkant zouden voorbij lopen. Ik bleef zeer geconcentreerd. Dit is formidabel."

In het Georges Henripark in Sint-Lambrechts-Woluwe volgende zijn fans de wedstrijd op een reuzenscherm.