| Kim Gevaert naast burgemeester Close in het stadhuis van Brussel

Kim Gevaert ziet winnaar Evenepoel als 'perfecte ambassadeur Belgische sport'

© Belga
20/10/2022

Remco Evenepoel is de winnaar van de 94e Nationale Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een atleet slechts eenmaal kan winnen in zijn carrière.

Na beraadslaging op het stadhuis van Brussel kwam Evenepoel donderdag niet verrassend als winnaar uit de bus. Vorige week werd Evenepoel reeds verkozen tot winnaar van de Kristallen Fiets, eerder deze week werd hij voor het eerst Flandrien van het Jaar. Later volgen nog onder meer de Vlaamse Reus en de Trofee voor de Sportman van het Jaar.

De 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl bezorgde wielerminnend België een prachtige nazomer. Begin september won hij als eerste Belg in 44 jaar een grote ronde. Hij schreef de Vuelta op zijn naam.

Evenepoel behield vervolgens de focus voor het WK in het Australische Wollongong. Na brons in de tijdrit volgde de ultieme kroon op het werk met de wereldtitel in de wegrit. In het voorjaar had hij met Luik-Bastenaken-Luik ook al een eerste monument op zijn naam geschreven en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen tijdrijden. Tussendoor schreef hij ook de Clasica San Sebastian voor de tweede keer op zijn naam.

'Geen verrassing'

Voormalig atlete en jurylid Kim Gevaert, momenteel aan de slag als meetingdirecteur van de Memorial Van Damme, steekt haar bewondering voor Evenepoel niet weg. "Het is natuurlijk zeker geen verrassing dat Remco als winnaar uit de stemming gekomen is. Hij heeft een uitzonderlijk jaar gehad. Over het algemeen hebben we een heel goed Belgisch sportjaar gehad, maar Remco's prestaties staken er toch nog wel een beetje bovenuit."

"Hij verdient dat ook wel. Hij is een hele charmante, inspirerende jongen die ook een perfecte ambassadeur is van de Belgische sport, dus we zijn heel blij met zo'n winnaar. Het indrukwekkendste vond ik zijn prestaties tijdens het WK, op het einde van zo'n zwaar seizoen. Toen heeft hij getoond dat hij er altijd voor blijft gaan. Dat was heel knap", aldus Gevaert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Remco Evenepoel , Kim Gevaert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni