Kleedkamers en cafetaria BUC officieel ingehuldigd

Milan Vranckx
26/04/2013
Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost, heeft de nieuwe infrastructuur in het Georges Pêtrestadion officieel ingehuldigd. Het stadion dat op het grondgebied van Evere ligt, is de thuisbasis van BUC, een rugbyclub die in eerste klasse speelt.

De rugbyclub beschikt nu, naast een synthetisch veld, over drie nieuwe kleedkamers en een cafetaria. Infrastructuur die er moest komen om aan de noden van de club, die 350 leden telt, te voldoen. BUC kan dankzij deze vernieuwingen vier rugbyploegen tegelijk ontvangen en twee opeenvolgende matchen organiseren. Bovendien hebben nu ook de scheidsrechters een eigen kleedkamer. De bouw van de kleedkamers en de cafetaria heeft in totaal 904.921,62 euro gekost. Hiervan werd ongeveer de helft gesubsidieerd door de Franse Gemeenschapscommissie COCOF.

"Sint-Joost mag trots zijn op deze infrastructuur," begint burgemeester Emir Kir (PS) zijn speech. Voorzitster van BUC, Catherine Tilkens, is alleszins zeer opgetogen. "We zitten al twintig jaar op deze locatie en de veranderingen waren absoluut noodzakelijk," zegt ze. "Ik ben er trouwens van overtuigd dat onze jeugdploegen in de toekomst de vruchten zullen plukken van deze infrastructuur." Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij BUC.

De club staat momenteel voorlaatste in het klassement en moet de laatste wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent Coq Mosan koste wat het kost winnen om in eerste klasse te blijven. Philippe Bernaerts, trainer van de eerste ploeg, is alvast zeker van het behoud. "Ook volgend jaar spelen we in eerste," zegt hij.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni