Kompany coacht Anderlecht naar 0-6 zege in Oudenaarde

© Photonews
| Vincent Kompany tijdens zijn officiële voorstelling als speler-coach van RSC Anderlecht

Vincent Kompany heeft zich zaterdag voor het eerst in zijn rol als trainer laten zien. Met de Rode Duivel langs de zijlijn won RSC Anderlecht een oefenwedstrijd op het veld van Oudenaarde, dat in de eerste amateurklasse uitkomt, met 0-6. Ook Union won zijn oefenwedstrijd.

Tweeduizend fans in Oudenaarde hadden gehoopt ook Kompany op het terrein te zien, maar de speler-trainer had zijn naam niet op het wedstrijdblad geplaatst. Langs de zijlijn was hij wel prominent aanwezig. Op zijn Guardiola's - luidruchtig en actief - gaf hij zijn jonge elftal aanwijzingen. Bij de rust was het 0-3. Isaac Thelin (6e en 37e), tester Sidney Sam (21e), Halim Timassi (52e), Adrien Trebel (54e) en Anour Ait El Hadj (82e) scoorden.

Ook Union (eerste klasse B) speelde zaterdag een oefenwedstrijd, op het veld van Verbroedering Geel (tweede klasse A). De Unionisten hebben nog geen nieuwe trainer na het vertrek van Luka Elsner, maar wonnen vlot met 0-11. Halverwege stond het al 0-7.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?