| Kompany krijgt met Craig Bellamy, Jelle ten Rouwelaar, Bram Geers, Floribert Ngalula en Richard Bredice heel wat stafleden met een verleden bij RSC Anderlecht rond zich.

Kompany krijgt bij Burnley paars-wit getinte staf naast zich

© Belga
08/07/2022

Burnley, de werkgever van Vincent Kompany (36), heeft vrijdag de staf rond zijn nieuwe coach officieel bekendgemaakt. Kompany krijgt met Craig Bellamy, Jelle ten Rouwelaar, Bram Geers, Floribert Ngalula en Richard Bredice heel wat stafleden met een verleden bij RSC Anderlecht rond zich.

Craig Bellamy (42) wordt, net zoals eerder bij Anderlecht, de assistent van Kompany. De voormalig Liverpool- en Manchester City-speler was sinds 2019 actief bij Anderlecht, eerst als beloftencoach, daarna als assistent, maar werd getroffen door een depressie en stopte daarom in september 2021. Bellamy verwierf 78 caps bij Wales.

Jelle ten Rouwelaar (41) wordt de keeperstrainer bij de Noord-Engelse club, Bram Geers en Floribert Ngalula (35) worden coaches voor het eerste team. Richard Bredice wordt de performance analyticus en zal ook de stilstaande fases coachen. Ook zijn hebben een paars-wit verleden.

"Ik ben verheugd dat Craig, Jelle, Bram, Floribert en Richard allemaal ingestemd hebben om mee te komen, een rol te spelen in de ontwikkeling van de spelers en een succesvol team op te bouwen bij Burnley", zegt Kompany. "Ik heb met hen alle vijf al samengewerkt en ik ken de kwaliteiten en ervaringen die ze de club zullen bijbrengen. We hebben al een uitstekende staf bij de club en zijn allemaal enthousiast om samen te werken aan de voorbereiding van het seizoen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Kompany, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni