Kompany wordt nu ook kapitein van RSC Anderlecht

© PhotoNews
| Vincent Kompany, na de verloren wedstrijd van Anderlecht tegen Kortrijk, begint het seizoen met een teleurstellende 2 op 12.

Vincent Kompany zal voortaan zelf de kapiteinsband dragen bij RSC Anderlecht. "Hij wil zich meer concentreren op zijn rol als speler op matchdagen", zegt hoofdcoach Simon Davies. Bij de eerste matchen van het seizoen kwam de kapiteinsband nog afwisselend bij Zulj en Nasri.

Dat kondigde hoofdcoach Simon Davies aan op de persconferentie van RSC Anderlecht voor de wedstrijd tegen KRC Genk van dit weekend. Davies zal zich zelf dus meer toeleggen op de coaching langs de zijlijn, zodat Kompany zich meer kan concentreren op zijn rol als leider van de verdediging - en nu dus ook als kapitein.

"Ik denk dat Anderlecht de beste ploeg van de competitie is", verraste Davies. "Vinnie is ook de beste speler van de competitie. Hij zal zich op de matchdagen wel meer concentreren op zijn rol als speler en wordt de kapitein", klonk het.

Davies bevestigde ook dat spits Roofe, die deze zomer werd weggekaapt bij Leeds United, nog steeds niet speelklaar is en pas na de interlandbreak van september zal aansluiten. Hij zal er dus niet bij zijn tegen KRC Genk of Standard Luik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?