Korpschef: 'Liever geen play-offs meer voor RSC Anderlecht'

MV
© BRUZZ
08/03/2018
politie rsc anderlecht

| Algemeen manager van RSC Anderlecht Herman Van Holsbeeck met politieagent voor een thuiswedstrijd.

Patrick Evenepoel, de korpschef van politiezone Zuid, is duidelijk. Als het van hem afhangt hoeven de play-offs in het voetbal niet langer. "Ik volg het standpunt van mijn collega uit Brugge, de druk op veiligheidsdiensten voor voetbalwedstrijden is al jaren te hoog."

Zo zijn de korpschefs van beide politiezones het dus eens. Zowel in Brugge en Anderlecht zorgen extra voetbalwedstrijden op het scherp van de snee in de play-offs voor extra druk op het politiekorps. Patrick Evenepoel van de Brusselse zone Zuid: "Anderlecht speelt vijf extra thuismatchen tegen topploegen, dat zijn risicowedstrijden en dat vraagt ook om meer manschappen."

Terreurniveau voor voetbalwedstrijden nog op 3

En de politiezone Zuid stuurt ook agenten mee op de verplaatsingen van Anderlecht. "Dat is nu eenmaal zo afgesproken", bevestigt Evenepoel. "De overuren en vergoedingen van weekenduren swingen de pan uit."

Het terreurniveau mag dan wel gedaald zijn naar niveau twee, maar voor grote evenementen zoals de wedstrijden van RSC Anderlecht blijft het niveau wel op drie. "Dus onze aandacht blijft ook op niveau drie", zegt de korpschef. "Wat minder matchen, dat zou ons goed uitkomen."

Het huidige, en voorlopig fel tegenvallende, voetbalseizoen van Anderlecht heeft ook een impact op de agenten van de zone. "De resultaten zijn lange tijd slecht geweest. Vaak houden wij bij thuismatchen enkel de bezoekende supporters in de gaten. Maar de thuissupporters hebben zich dit seizoen ook al tegen het clubbestuur gekeerd. Dus we hebben ook op dat vlak extra werk gehad om de veiligheid te garanderen."

Afschaffing play-offs?

Anderlecht werkt zondag haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie af. Over twee weken starten de play-offs. De Pro League, de federatie van Belgische profclubs, denkt na over een nieuwe invulling of afschaffing van de play-offs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , actua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni