| Kevin Borlée komt met zijn broers Jonathan en Kevin in actie met de Belgian Tornados.

Korte nachtrust houdt Kevin Borlée niet uit halve finales 400 meter

© Belga
01/08/2021

Kevin Borlée zag na de olympische finale van de 4x400 voor gemengde teams zijn bed pas om 1.30 's nachts. Maar dat hield hem zondag niet tegen om in de reeksen van de 400 meter een seizoensbeste te lopen, meteen goed voor een ticket voor de halve finales.

Borlée werd na de finale, waarin België vijfde eindigde, uitgeloot voor de dopingcontrole. "Ik heb niet veel geslapen, een uurtje of vijf. De dopingcontrole duurde erg lang. Ik kon de zaal pas om middernacht verlaten. Daarna moest ik nog terug, iets eten, mij laten verzorgen."

Ondanks die korte nachtrust snelde Borlée in zijn reeks naar de tweede plaats in 45.36, twintig honderdsten onder de tijd die hij enkele weken geleden in Frankrijk liep. "Ik had een heel goed gevoel, had alles onder controle."

De thermometer wees zondagmorgen liefst 39 graden aan in het Olympisch Stadion in Tokio. "Maar mij stoort dat niet, ik hou ervan. Ik warm liever zo op dan in 20 graden. Alleen voelt de piste enorm heet aan", zegt Borlée.

Na de race greep hij even naar de rechterdij. "Het trekt een beetje. Ik zal met de dokter en de kinesist zien hoe het zit", aldus Borlée, die maandag hoopt in de halve finale te starten, al zal hij geen risico's nemen met het oog op de 4x400 meter. "Ik ben heel tevreden, de vorm is er. Maar het belangrijkste is de 4x400, ik ga niets riskeren."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni