Kovac al na zes maanden trainer af bij Union

© tvbrussel
27/05/2010
Bij de Brusselse voetbalclub Union Sint-Gilllis wordt trainer Zoltan Kovac bedankt voor zijn diensten. Kovac werd in het midden van het seizoen aangetrokken en moest Union er weer bovenop helpen. Maar ondanks goede resultaten wordt zijn contract niet verlengd.

"We hebben de pro's en contra's afgewegen," zegt voorzitter Enrico Bové. "Het bestuur heeft ook met de spelers overlegd. Met het oog op volgend seizoen hebben we besloten niet verder te gaan met Zoltan Kovac ook al heeft hij de club van degradatie naar vierde gered."

"Het bestuur heeft een eigen mening over de toekomst van de club," zegt Zoltan Kovac. "Ik kan niet anders dan deze beslissing aanvaarden. Ik wens ze veel succes."

Kovac is amper zes maanden aan de slag bij Union en volgde Roberto Landi op. Union eindigde op een teleurstellende veertiende plaats.

"We hebben goeie prestaties geleverd maar we hadden meer punten kunnen pakken, dat weet iedereen," aldus nog Kovac. "Geen enkele ploeg was beter dan ons. Maar goed, zo doe je ervaring op. Die maturiteit zal deze spelersgroep volgend seizoen nog van pas komen."

Dat Kovac zijn contract niet verlengd wordt, heeft volgens velen te maken met de Italiaanse investeerders die momenteel de plak zwaaien bij Union.

"Onze supporters moeten weten dat deze beslissing unaniem genomen is," zegt de voorzitter nog. "Sommigen zijn tevreden, anderen niet. Dat is het leven."

Voor de opvolging van Kovac circuleren nu drie namen. Dante Brogno is daar één van. Zoltan Kovac blijft aan de slag als trainer, hij heeft al enkele aanbiedingen op zak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni