| Obbi Oulare wist zijn grote voetbaltalent nog niet om te zetten in klinkende resultaten.

Kylian Hazard en Obbi Oulare bij RWDM op zoek naar hun beste niveau

Godfried Roelant
© BRUZZ
01/02/2022

Met Obbi Oulare en Kylian Hazard haalt voetbalclub RWDM twee bekende namen naar het Edmond Machtensstadion. Vraag is alleen of de 26-jarige spitsen hun beste niveau zullen terugvinden. Want alleen zo zullen ze de grote droom van de club mee kunnen helpen waarmaken: terugkeren naar het allerhoogste niveau.

Na de komst van de Amerikaanse investeerder John Textor heeft de Molenbeekse voetbaltrots zich nu ook op het veld gevoelig versterkt. Eerst was er de terugkeer van oude bekende Igor De Camargo, daarna de overeenkomst met Kylian Hazard en nu heeft ook Obbi Oulare zijn handtekening gezet onder een huurcontract van anderhalf jaar met aankoopoptie.

Hij komt over van het Engelse FC Barnsley dat uitkomt in de Championship, ofwel de Engelse tweede klasse. De komst van Oulare is voor RWDM een project voor de lange termijn, want de ondertussen 26-jarige spits is niet honderd procent speelklaar.

“We hopen dat hij ons al kan helpen dit seizoen, maar het hoofddoel is om hem volledig fit aan de start van volgend seizoen te krijgen. Dan kan hij hopelijk uitgroeien tot een steunpilaar in onze aanval,” legt sportief directeur Julien Gorius uit.

Hobbelig parcours

Dat Oulare nog niet helemaal fit is hoeft op zich niet te verbazen. De carrière van de aanvaller is de laatste jaren doorspekt met blessures en een gebrek aan speelminuten. Na zijn profdebuut bij Club Brugge in 2014 werd hij meteen uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle spitsen op de Belgische velden. Hij verhuisde vervolgens naar Watford in de Premier League, maar daar kon hij niet doorbreken.

Naast zijn vele blessures werd Oulare zowel bij Zulte-Waregem als bij Antwerp ook een gebrek aan inzet en discipline verweten.

Wat volgde waren uitleenbeurten naar Zulte-Waregem, Willem II en Antwerp. Daar werd hem telkens een gebrek aan inzet en discipline verweten en begon zijn blessureleed. Toch bood Standard hem in 2019 een contract aan voor drie jaar, waarvoor de Luikenaars drie miljoen euro neertelden. Maar opnieuw belandde Oulare op een zijspoor.

Barnsley haalde hem vervolgens naar de Championship. Daar verzamelde hij 27 speelminuten verspreid over twee wedstrijden. En nu volgt dus RWDM, een club die hij nog kent van tijdens zijn jeugd. Tussen 2003 en 2005 kwam hij uit voor de jeugdploegen van het toenmalige FC Brussels. Vraag is of de broze spits hier wel zijn beste niveau kan terugvinden en de Molenbekenaren zo aan de promotie kan helpen.

Komt er nog (voetbal-)gevaar van Hazard?

En dan is er nog Kylian Hazard, de minst bekende en ook minst getalenteerde van de voetballende Hazard-broers. Hij wordt gehuurd van Cercle Brugge, waar hij sinds 2018 aan de slag is, tot het einde van het seizoen. Net als bij Oulare is er wel een aankoopoptie opgenomen in het contract.

Hazard is niet alleen snel op het veld. Hopelijk voor RWDM heeft hij zijn wilde haren verloren.

De 26-jarige spits maakte bij Cercle aanvankelijk indruk met zijn dribbels. Nomen est omen. Maar daarnaast is ook zijn snelheid een van zijn belangrijkste troefkaarten.

Jammer genoeg is Hazard ook graag gevaarlijk buiten de zestien. In augustus 2019 zoefde hij met een snelheid van 240 kilometer per uur op de E403 richting Doornik. Hij verontschuldigde zich daarna wel uitgebreid. Hopelijk voor RWDM heeft Hazard zijn wilde haren verloren en kan hij zijn steentje bijdragen aan de torenhoge ambities van de Molenbekenaren.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni